ReumaPatiŽntenVereniging
Oost-Achterhoek

                  

Algemeen
Foto's
Activiteiten/
Agenda
Bestuur/contact
Maandbrief
Hydrotherapie
Bechterew-oefengroep
Nordic Walking
Sportief bewegen
Reumanetwerk
Links en tips

 

Secretariaat:
Els Milder,
tel.:
06-36185035
e-mail:
info@rpvoostachterhoek.nl

 

Maandbrief oktober 2017

Bijeenkomst oktober
Hierbij nodigen wij u uit voor een creatieve bijeenkomst op dinsdag 31 oktober 2017 waar we onder leiding van Laura Kant en Jolanda Taken bloemen gaan maken van papier.
In verband met de benodigde materialen vragen wij u om zich op te geven voor deze bijeenkomst voor 21 oktober 2017 via crea-avond@rpvoostachterhoek.nl of via Els Milder, telefoon: 0544-487175. De eigen bijdrage voor deze avond bedraagt Ä 2,50.

De bijeenkomst wordt gehouden in:
Careaz Antoniushove
Rapenburgsestraat 33
7131 CW Lichtenvoorde
Aanvang: 19.30, zaal open om 19.00 uur

Agenda
31 oktober     -Gezellige creatieve avond
12 december  -Kerstdiner

Terugblik reisverslag AustraliŽ en Nieuw Zeeland
Op 26 september heeft Aleid Bongen op de ledenbijeenkomst verteld over haar reis van 4 maanden die zij samen met haar man heeft gemaakt door AustraliŽ en Nieuw Zeeland.
Na enkele technische problemen kon ze gelukkig toch beginnen met haar reisverslag. Aan de hand van mooie fotoís heeft ze laten zien waar ze allemaal geweest zijn en hoe ze het hebben beleefd. Het was een boeiende presentatie en de fotoís waren prachtig. En nogmaals hartelijk dank aan de man van Aleid die op het laatste moment toch nog een beamer en laptop heeft gebracht.

Wereldreumadag 2017
Tijdens het evenement ĎKweek begrip, plant een bol!í op Wereldreumadag 11 oktober 2017 plant het Reumafonds de eerste, echte Reumafonds tulpenbollen in Noordbeemster (Noord-Holland)! Op de komende activiteiten van onze vereniging delen wij deze bollen gratis uit, zodat u zelf begrip kunt kweken door een tulpenbol te planten.
Als ReumapatiŽntenvereniging Oost-Achterhoek delen wij op zaterdag 14 oktober van 11.00 tot 15.00 uur tulpenbollen uit in tuincentrum Wenninkhof, Hoeninkstegge 5 in Meddo om zo aandacht te vragen voor mensen met reuma.

Wel en wee
De afgelopen maanden konden we weer diverse nieuwe leden verwelkomen. Wij heten welkom: Mevrouw T. Harbers uit Lichtenvoorde, mevrouw M. Winkelhorst uit Heelweg, mevrouw S. van Duffelen uit Doetinchem, mevrouw N. Gras uit Dinxperlo, mevrouw T. van der Ree uit Winterswijk en mevrouw J. Geerdes uit Aalten. Wij hopen dat u zich allen snel thuis voelt bij onze vereniging.

Kerstballen
Vorig jaar heeft het reumafonds voor het eerst een kerstbal gepresenteerd. Dit jaar is deze kerstbal met een afbeelding van Susan Schildkamp opnieuw te koop. De kerstballen kosten Ä 5,- per stuk. Ieder jaar wordt met de opbrengst van deze kerstballen een ander reuma-onderzoek gesteund. Door het kopen van de Reumafonds kerstbal helpt u het onderzoek van dr. Joel van Roon van het UMCU te financieren. Hij ontdekte hoe overactieve cellen, die bij artrose zoveel pijn veroorzaken, door toepassing van Synerkine weer tot rust kunnen komen. Voor de volgende fase, de experimentele behandeling bij patiŽnten, is veel geld nodig. Graag willen wij het nu al weten wanneer u een kerstbal wilt kopen, zodat wij een indicatie hebben van het aantal kerstballen dat wij moeten bestellen. U kunt uw kerstbal alvast reserveren via onze secretaris. De gegevens staan links.

Assistentie voor de penningmeester
Dit jaar met de ledenvergadering is Riet Kolkman afgetreden als bestuurslid van onze vereniging, maar zij gaf aan dat zij best nog wat ondersteunende werkzaamheden zou willen doen, mocht dit nodig zijn. Daarom ondersteunt zij sinds dit najaar de penningmeester met allerlei werkzaamheden. Als bestuur zijn wij daar erg blij mee. Dit maakt het voor de penningmeester iets makkelijker om alles financieel op orde te houden.
Bedankt Riet!

Wie altijd de wind in de rug wil hebben
komt nooit thuis!