ReumaPatiŽntenVereniging
Oost-Achterhoek

                  

Algemeen
Foto's
Activiteiten/
Agenda
Bestuur/contact
Maandbrief
Hydrotherapie
Bechterew-oefengroep
Nordic Walking
Sportief bewegen
 
Links en tips

 

 

Secretariaat:
Yvonne van Sluis,
tel.:
06-20005368
e-mail:
info@rpvoostachterhoek.nl

 

Nordic Walking

De Nordic Walking groep van RPV Oost-Achterhoek staat onder deskundige leiding. De leiding heeft vele jaren ervaring met "sportief wandelen" en een speciale cursus gedaan voor de begeleiding van reumapatiŽnten. Er wordt gelopen vanaf het scoutinggebouw aan de Flierdijk te Lichtenvoorde op dinsdagmiddag om 13.45 uur.

Ook al wordt er in groepsverband gelopen, toch is het vaak mogelijk om een eigen tempo te volgen. Vlottere deelnemers doen b.v. iets extra's. Door in de omgeving van de startplaats te blijven, is het vaak ook mogelijk een stuk af te korten en tussentijds te stoppen. Tijdens het lopen wordt er ruime aandacht besteed aan de techniek en worden oefeningen ingevoegd. Er wordt geŽindigd met een cooling-down. Ontspanning en plezier in het bewegen zijn belangrijke elementen.

Nordic Walking is een matig intensieve sport en daardoor ook voor veel reumapatiŽnten zeer geschikt.

Een les duurt ongeveer een uur. Na afloop is er de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken.

Indien u geÔnteresseerd bent dan kunt u contact op nemen met de betreffende contactpersoon om een keer vrijblijvend mee te lopen; hiervoor is een beperkt aantal poles (stokken) aanwezig.

De kosten bedragen Ä 5,50 per maand (11 maanden), waarvan enkele zorgverzekeraars een gedeelte vergoeden uit de aanvullende verzekering.

Deelnemers dienen lid te zijn van de RPV Oost-Achterhoek.
Voor informatie of aanmelding zie Bestuur/contact.